Tillsätt sköljda böngroddar och vattenkastanjer, skivad purjolök, skivad paprika och ananas i bitar. Blanda ananasjuice från burken med ananasringarna med kycklingbuljong (3 dl tillsammans), majsstärkelse, vinäger, sherry, tomat-puré och socker och rör om. 1 st burk vattenkastanjer. 1 msk sherry
Låt vattenkastanjerna rinna av i en sil. Blanda ananasjuice, buljong, majsstärkelse, vinäger, sherry, tomatpuré och socker och tillsätt till grytan och rör om
Scampiwok4 port500 g scampiräkor, råa med skal4 msk neutral olja3 skivor färsk ingefära eller 1 msk krossad ingefära på burk3 tsk majsmjöl1 msk torr sherry1 äggvita2 vitlöksklyftor250 g sockerärtor1 burk vattenkastanjer0,5 msk soja2 msk kycklingfond eller buljong1 mks sesamolja2 vårlökar1 knippe färsk korianderTina räkorna om de varit frysta. Blanda 2 msk av majsmjölet med sherry och äggvita i en skål, vänd räkorna i blandningen tills de är täckta. Tillsätt sockerärtor och vattenkastanjer, pressa i vitlöken och låt steka 1-2 minuter, lägg tillbaka räkorna
Det var biff eller kyckling i strimlor som snabbstekts i het panna med purjo, vitlök, färsk ingefära, konserverade bambuskott, böngroddar och vattenkastanjer
Låt vattenkastanjerna rinna av i en sil. Blanda ananasjuice, buljong, majsstärkelse, vinäger, sherry, tomatpuré och socker och tillsätt till grytan och rör om
Tillsätt fond, majs-stärkelse, vinäger, sherry, tomatpuré och socker och rör om och häll i grytan. Tillsätt svamp, sockerärter, vattenkastanjer, purjolök, paprika och ana-nas och låt koka under omrörning i ca 2 minuter. 1 burk vattenkastanjer, 227 g. ev 1 msk halvtorr sherry
1 msk torr sherry. 2 dl vattenkastanjer. OBS. STÄNG KÖKSFLÄKTEN. Skulle oljan bli för varm och fatta eld så HA ALDRIG VATTEN PÅ DEN för att släcka - det blir en ångexplosion och du får skållhet olja över dig
Tillsätt sköljda böngroddar och vattenkastanjer, skivad purjolök, skivad paprika och ananas i bitar. Blanda ananasjuicen (från burken med ananasringarna) med kycklingbuljong, det ska bli 3 dl tillsammans, majsstärkelse, vinäger, sherry, tomatpuré och socker och rör om. 1 burk vattenkastanjer. 1 msk halvtorr sherry