Kryddig asiatisk fisk- och grönsaksgryta600 g pangasiusfilet 600 g laxfilé 1 röd paprika, skiva i strimlor 200 g long beans, delad med längd på ca 8-10 cm vardera 300 g rättika, skivad i bitar 125 g minimajs, delad ca 4 cm/bit 1 morot, skiva i bitar eller strimlor 230 g vattenkastanjer, skivad 3 klyftor vitlök, skalade och finhackade 2 msk färsk ingefära, riven 1 citrongräs, bankad, delad i ca 8 snittar 1 kruka färsk koriander, finhackade stjälkar till grytan och spara bladen till dekoration 2 limeblad 1 umamibuljongtärning 1-2 röda chilifrukter, torkad 800 g kokosmjölk, tjock 6-8 dl vatten 0,5 broccoli, delad i mindre bitar 1 röd chilifrukt, fint hackad (spara till dekoration)
”Thaisoppa – En smakrik, het soppa med smak av kokos, chili, citrongräs & limeblad – full med fräscha och krispiga grönsaker som bland annat vattenkastanj och minimajs
Ha sedan i bambuskott, vattenkastanjer, morot och röd -och grön paprika samt limebladen. Red currypaste och fisksås finns i de flesta livsmedelsbutiker, men limebladen kan vara lite svårare att få tag på
Vi tog det vi hade hemma, bl a mina egna frilandsodlade vita miniauberginer som jag är superstolt över, men listan över vad som fungerar är lång, t ex alla sorters lök, vårlök och purjo, många sorters svamp (kanske inte alltför smakrik, bara), morot, palsternacka, paprika, vitkål, savoykål, broccoli, blomkål, vattenkastanjer, bambuskott, minimajs, rädisor, rättika, kålrabbi, aubergine, zucchini, asiatiska bladgrönsaker typ pak choi
Låt gå några minuter innan du fortsätter med broccoli, vattenkastanjer och salladslöken. Kyckling i salladspaket med Hoi Sin och Asiatisk kycklingsallad med chili och limeblad
Om du inte får tag på ärtaubergine så kan du använda vattenkastanjer istället. Lägg i broccoli, sockerärtor, limeblad, limeskal och saft, aubergine, fisksås, chili och det mesta av basilikan
Lägg i tom ka paste, rör om och lägg i vattenkastanjerna, skivad ingefära och minimajs. Finhacka vitlöken och lägg i botten på kastrullen med stjälkarna av koriander, limebladen och oljan