Vattenkastanjer gräslök recept

Vegetariska gyoza

Vegetariska gyoza

Fyllningen är vegetarisk men vattenkastanjerna kan bytas ut mot fläskfärs. Hacka lök, chili, gräslök och vitkål fint, riv vitlök och ingefära - blanda med gräslök olja, soja och fisksås
Het fisk- och grönsaksgryta

Het fisk- och grönsaksgryta

Kryddig asiatisk fisk- och grönsaksgryta600 g pangasiusfilet 600 g laxfilé 1 röd paprika, skiva i strimlor 200 g long beans, delad med längd på ca 8-10 cm vardera 300 g rättika, skivad i bitar 125 g minimajs, delad ca 4 cm/bit 1 morot, skiva i bitar eller strimlor 230 g vattenkastanjer, skivad 3 klyftor vitlök, skalade och finhackade 2 msk färsk ingefära, riven 1 citrongräs, bankad, delad i ca 8 snittar 1 kruka färsk koriander, finhackade stjälkar till grytan och spara bladen till dekoration 2 limeblad 1 umamibuljongtärning 1-2 röda chilifrukter, torkad 800 g kokosmjölk, tjock 6-8 dl vatten 0,5 broccoli, delad i mindre bitar 1 röd chilifrukt, fint hackad (spara till dekoration). 1Ris4 port ris 1 msk gräslök, hackad

Veckomeny

champinjoner, röd eller gul paprika, grön paprika, broccoli, vattenkastanjer, curry, chilipeppar, salt, majsstärkelse, grönsaksbuljong, risnudlar, salta jordnötterOnsdag

DimSum

Blanda kycklingfärs med lök, vattenkastanjer, chili, ingefära, koriander, vitlök och sesamolja och lite salt

Fläskgryta med ananas

Den här smaksatte jag med paprika, lök och ananas samt lite krispiga minimajs och vattenkastanjer. Lite finklippt gräslök funkar finfint när persiljan är slut

Veckomeny vecka 49

Middagar Thailändsk röd curry med biff och haricots vertes, röd paprika & vattenkastanjer, basmatiris Spaghetti med räkor i örtkryddad saffranssås Tom Yam Goong med kokosmjölk Kamben marinerade i söt, salt, stark och syrlig asiatisk marinad  & Som Tam Lasagne Förrätt Tonfisktartar med rom, vaktelägg och ruccolaolja Efterrätt Kolapudding Saffransgalette Fika Lussekatter Spaghetti med räkor i örtkryddad saffranssås – 3 schalottenlökar finhackades och fick fräsas på låg värme i en rejäl klick smör – såsen på resten av musslor i saffran tillsattes, sedan 1-2 deciliter vispgrädde, 2 klunkar vitt vin, lite saft av citron som fick koka upp och redas med cirka en tesked vetemjöl special. Därefter tillsattes en filead stor tomat och 1 näve hackad persilja, en näve hackad gräslök, en kvist dragon och när såsen drogs av plattan skalade räkor från 500 gram räkor

Gyoza on my mind

Krama därefter ur vätskan och hacka dem fint i tärningar tillsammans med kål, bambuskott, lotusrot (eller vattenkastanj), purjolök, gräslök, ingefära och vitlök