Vatten vitt recept

Efterrätt: Vit chokladpannacotta med hallonsås

Efterrätt: Vit chokladpannacotta med hallonsås

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter. Efterrätten till trerätters-middagen. Det var första gången jag gjorde och överhuvudtaget åt pannacotta och det var ju otroligt gott
Vit chokladpannacotta med hallonsås

Vit chokladpannacotta med hallonsås

Till 4 portioner2 gelatinblad3 dl grädde1 dl mjölk2 msk socker100 g vit chokladLägg gelatinbladen i blöt i lite kallt vatten i ca 5 minuter
Vitt matbröd

Vitt matbröd

Pensla bröden med kallt vatten. vatten. 5 dl vatten. Värm vattnet till fingervarmt, 37°C. Smula ner jästen i en degbunke som rymmer ca 3 liter
Vit chokladtårta med lemon curd

Vit chokladtårta med lemon curd

Vill man dekorera tårtan lika piffigt som jag har gjort på bilden skär man (förslagsvis samtidigt som man fryser in tårtan) tunna citronskivor som får småkoka sig mjuka i sockerlag (hälften vatten hälften socker) och sedan torka över natten på bakplåtspapper
Vit chokladpannacotta med lakritsrippel och hallon

Vit chokladpannacotta med lakritsrippel och hallon

Koka upp vatten, socker och vaniljstång (skrapa ur fröna). 8 pers4 dl vispgräddeca 3 dl matlagningsyoghurt2 dl socker½ vaniljstång4 gelatinblad200 g vit choklad5 st Kick (mjuk lakritskola)ca 5 msk vattenev. 2 pkt frysta hallon2 dl vatten2 dl socker½ vaniljstångrivet skal av 1 limeKoka upp grädde, socker och vaniljstång. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten och låt stå i 5 minuter
Vitt matbröd med knaprig skorpa

Vitt matbröd med knaprig skorpa

Smula sönder den färska jästen, tillsätt fingervarmt (37 grader) vatten och slamma upp jästen, tills det inte finns några klumpar. 5 dl vatten
Vit choklad cheesecake med blåbär och hallon

Vit choklad cheesecake med blåbär och hallon

Låt blandningen svalna i kallt vattenbad. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Ugn. 175 grader. Mixa kex och cho­klad i matberedaren med kniven monterad till en smulig massa
Vit choklad mousse tårta

Vit choklad mousse tårta

Koka upp socker och vatten. 2 msk vatten. 2 msk vatten. Krämig och god vitchoklad mousse tårta med en chokladbotten
Gott vitt matbröd

Gott vitt matbröd

När det kommer till vitt matbröd brukar jag alltid göra samma recept men resultatet blir lite olika varje gång ävne fast jag göra likadant varje gång, kanske beror på väder eller något annat
Vit choklad och saffransfudge

Vit choklad och saffransfudge

1 tsk vatten. Smält hälften av chokladen och 1 tsk smör över ett vattenbad. Smält resterande choklad över ett vattenbad med 1 tsk smör. 1 tsk vatten
Vit hemlagad fisksoppa

Vit hemlagad fisksoppa

späd buljongen i lite vatten i grytan & häll i matlagningsvinet låt puttra lite. 1. fräs lök, vitlök, chili, fänkål & morotsslantar i en järngryta tillsammans med smör
Vit chokladpannacotta med champagnegelé

Vit chokladpannacotta med champagnegelé

Koka upp champagne, saft, socker och vatten. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten i 5 minuter. 1/4 dl vatten. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter. Låt blandningen svalna till ca 30 grader, det går snabbt i ett vattenbad, och häll sedan den försiktigt över pannacottan. 1/4 dl vatten
Saffranspannacotta med vit chokladnätboll

Saffranspannacotta med vit chokladnätboll

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och saffran. Låt sjuda i ca 5 minuter. Ta bort saffranskoket från plattan och rör ner gelatinbladen
Mazarinbitar med limesmak

Mazarinbitar med limesmak

Rör samman florsocker och vatten. 2 msk vatten. Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop alla ingredienser till kakbottnen