Rör ut en matsked ekologiskt jordnötssmör med lite vatten tills du får en krämig och len konsistens. Hallonkvarg med jordnötssmörsås, hjortronröra och färska jordgubbar
Förutom att vi dricker den använder Mattias den även som sötningsmedel i sin naturella kvarg (själv äter jag bara smaksatt kvarg och blir det naturell någon gång emellanåt smaksätter jag hellre med färska eller tinade bär)
Kvargen blir som glass. 1 dl vatten. Jag åt mina våfflor med Lindahls vaniljkvarg (den utan tillsatt socker) som jag ställt in en stund i frysen, ca 45 minuter. 1 dl vatten
vatten och salt till kokning. Den här krämiga pastarätten, med bland annat kvarg, bladspenat och körsbärstomater, var kanongod och väldigt enkel att laga
1 pkt jäst 3 dl ljummet vatten 1 msk honung 2 dl kvarg naturell 2 dl rågsikt och resten vetemjöl ( degen ska vara kletig) pensla efter jäsning med ägg och strö på sesamfrön. Rör ut jästen i lite ljummet vatten och i med honungen, låt stå ca 10 minuter häll i resten av vattnet ( ljummet ) och i med kvargen och rör runt. 3 dl ljummet vatten. 2 dl kvarg naturell
Konsistensen är ganska tjock och trögflytande, önskar du en lenare och lösare konsistens kan du testa att blanda ut kvargen med någon msk vatten eller mjölk
Hallonsmoothie med kvarg, hallon, psylliumfröskal & hampafrön. Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster) Hallonsmoothie med kvarg, hallon, psylliumfröskal & hampafrön
Ta fram en kastrull och börja med att hälla i havregryn som du sedan täcker med vatten. Plocka fram kvargen och bären, se gärna till att tina dina bär om de är frysta
Vatten och kaffe också förstås. Frukosten imorse fick bli äpplegröt toppad med äpple- och persikobitar, kanel, mjölk och en klick banankvarg (mager kvarg, naturell yoghurt och mosad banan)
Rör ner gelatinbladen, vanilj kvarg och jordgubbssylt. 2 dl grädde 4 st gelatinblad2 tsk sötningsmedel 6 dl vanilj kvarg 1 dl jordgubbssylt Färska jordgubbar och passionsfrukt. - Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ( ca 5 minuter) Koka upp grädde med sötningsmedel alt