)Krusbärssaft med röda krusbärca 3,5 l färdig saft2 kg röda krusbär2 liter vatten1 liten tsk rent vaniljpulverett knappt kg strösockerSkölj bären och lägg dem i en kastrull tillsammans med vaniljpulvret. 2 kg röda krusbär. 2 liter vatten
Vatten. Krusbären mjuknar snabbt. Skeda upp krusbären över kakan. Lägg 3 dl krusbär och strösocker i en kastrull och häll på vatten, bara så att det täcker krusbären och koka i ca 2 minuter. Sprid ut ca 1 dl färska krusbär över kakan och sätt sedan in kakan i ugnen i ca 18-20 minuter. 3 dl + 1 dl röda krusbär
Senare härjades krusbären av mjöldagg och idag för bäret en tynande tillvaro. Då jag var hemma hos min svåger och hans familj nyligen så blev jag erbjuden att plocka av deras krusbärsbuskar
Av krusbären jag fick bestämde jag mig till slut för att göra flera saker. Koka krusbären i vattnet under lock i några minuter, bären ska koka sönder
Späd med önskad mängd iskallt vatten och njut av en het sommardag. ), njuta av jordgubbar med mjölk, äta krusbär och vinbär direkt från buskarna, mammas rabarberkräm och i väntan på denna sockerdoppade rabarber