Dela jordgubbar och lägg i sockerlagen och låt dra några timmarKardemummaströssel. Marinerade jordgubbarDela vaniljstång och koka upp med 8 st hackade basilikablad, 2 dl socker, 2 dl vatten och lite svartpeppar till en lag. 2 dl vatten
Blanda mörk rom, socker och vatten i en skål. Jordgubbar ”Mojito” med sabayonsås. Men det finns ett trick om man vill förbereda såsen innan, vispa såsen först över vatten bad vitt och fluffig
Dela chokladen i små bitar och låt den smälta i vattenbad. Rensa och skiva jordgubbarna. Blanda samman pressad apelsinsaft med likör och häll det över jordgubbarna
Blanda socker och vatten och tillsätt vaniljstången med frön. Skär jordgubbarna i en stor skål. Lägg jordgubbarna och glassbollarna på ett fat, häll över resten av vaniljsirapen och fullända med några droppar avokadoolja
All mat innehåller ju mer eller mindre vatten, kalium och även fosfat, som jag ska hålla igen på. För mig är närodlade jordgubbar bland det svenskaste, som man kan äta till midsommar
Just nu går det att köpa helt nyskördad sparris, den är så nyskördad att snittytan fortfarande är färsk och man kan förvara den i vatten i kylen tills det är dags att äta
250 g jordgubbar. 8 krossade istärningar ( vatten ). Skär bären i skivor och lägg i en skål. Häll jordgubbs/fläderbloms/dryck och citronsaft över och låt det dra i minst 15 min