Häll i vatten och koka upp.  …kan man ju prova på att koka apelsinmarmelad. Räcker till ungefär en normalstor glasburk 3 apelsiner 1,5 dl vatten 3 dl syltsocker Tvätta apelsinerna noga. 1,5 dl vatten
Vatten till hälften av apelsinernas vikt. Jag har aldrig gjort marmelad förut men blev sugen när jag i Solens mat nyligen såg en äldre dam på Sicilien som gjorde apelsinmarmelad
Späd med vatten om marmeladen ser för tjock ut. Här kommer receptet på apelsinmarmelad. 1 kg ekologiska apelsiner, jag bytte ut en apelsin mot citron5 dl vatten1 kg syltsockerTvätta apelsinerna och citronen noga. 5 dl vatten
Tvätta apelsinerna ordentligt i varmt vatten. Skala av den gula delen av skalet med en potatisskalare. Skär med en kniv bort det vita som är kvar och dela apelsinerna i bitar
– Andra användningsområden för bittra apelsiner från Sevilla är viner som kallas orange viner, finns i olika vingårdar, apelsinblom vatten som våra mormödrar som används för att läka botemedel eller pomerans väsen för parfymer och även farmaceutiska preparat