Jag vill ha en ganska fast aioli så jag tillsätter inte vatten på slutet. Efter gårdagens inlägg om ostbröden och räkmackorna har jag fått frågor om aioli
Men tillsätt bara lite vatten om majonnäsen skulle bli för "äggig". En av mina favoritsåser är aioli. Aioli är egentligen bara majonnäs blandat med vitlök
Gjorde en aioli till vår grillade middag idag (som var sojabitar på spett för mig och en köttbit till Peter, och sötpotatis bakad i folie på grillen till oss båda)
Hacka löken fint och fräs blank i olja tillsätt vatten och vin, låt koka upp. En len och grymt god soppa som går utmärkt att förbereda, servera den med en klick aioli och ett gott bröd
Aioli. Låt oljan stå framme så att den är rumstempererad när du ska tillaga aiolin. Det här är ett grundrecept på aioli, så du kan även smaksätta aiolin med vad du tycker är gott till den här soppan
vatten så att det täcker köttet. Ena dagen långkokar man en bit högrev och gör en middag med kött, aioli och wokade juliennegrönsaker (tunt skurna grönsaker)