Varmt surkål recept

Hemgjord surkål

Hemgjord surkål

Att göra sin egna surkål eller fermenterade kål är väldigt enkelt, allt som behövs är lite kål, salt och kryddor efter eget tycke och smak
Hemgjord surkål eller syrad vitkål

Hemgjord surkål eller syrad vitkål

Tryck ner och packa ihop surkålen. Surkålen håller sig upp till ett halvår oöppnad vid sval förvaring. Bäst är såklart att ha den i kylskåpet speciellt om du öppnat surkålsburken
Rimmad fläsklägg med ostigt mos med surkål

Rimmad fläsklägg med ostigt mos med surkål

Ungefär när jag slängde i potatisen så började jag med surkålen. Blanda i den stekta surkålen i moset, tillsätt den rivna osten och rör runt tills osten smält in och allt är väl blandat
Lamm i surkål

Lamm i surkål

Vi hade förr utrymme för förvaring av hemmagjord surkål.              Lamm i surkål                                         Så till grytan som är en blandning av olika influenser
Kycklinggryta med surkål från Alsace

Kycklinggryta med surkål från Alsace

Choucroute, alltså surkålsgryta från Alsace. Men det blir ändå till en ”riktig” choucroute där syran från vin och surkål gifter sig med röksmaken från bacon och mustigheten från köttet
Långkokt Lammgryta i Crock-Pot

Långkokt Lammgryta i Crock-Pot

Resultatet blev en smaksensation, som jag avnjöt med Surkål och en klick Smör. Stenåldersmat i moderna tider
Mandelmanns kimchi

Mandelmanns kimchi

Ansa och skala kål och morötter (bara kål om du vill ha surkål). Nu kan kimchin (eller surkålen) packas om i mindre burkar om man vill

Slipp allergier och hösnuva naturligt

Är teet för varmt dör mjölksyrebakterierna och de bakteriedödande ämnena. Ät probiotikatabletter och surkål eller andra fermenterade livsmedel och drick kombucha
Majsmuffins med feta ost - projice sa sirom

Majsmuffins med feta ost - projice sa sirom

Projice härstammar från odet proja vilket är namnet på ett majsbröd som är vanligt förekommande på Balkan och som gärna serveras med surkåls rätter
söndagsmiddag – tjälknul

söndagsmiddag – tjälknul

Blir det kött över efter måltiden, är det också grymt gott på knäckebröd, gärna tillsammans med lite surkål eller saltgurka

Turkiska kåldolmar med nötfärs och paprika

Rätten är sund men räknas ändå som comfort food tack vare sina lena, varma smaker och surkålens pasta-liknande konsistens som formligen smälter i munnen
Halloumi- och grönsaksburgare

Halloumi- och grönsaksburgare

Servera i ett stort kålblad med en klick tahinidressing, ett par salladsblad, några ärtskott, skivad avokado och en sked surkål