Tryck ner och packa ihop surkålen. Surkålen håller sig upp till ett halvår oöppnad vid sval förvaring. Bäst är såklart att ha den i kylskåpet speciellt om du öppnat surkålsburken
Ungefär när jag slängde i potatisen så började jag med surkålen. Blanda i den stekta surkålen i moset, tillsätt den rivna osten och rör runt tills osten smält in och allt är väl blandat
Choucroute, alltså surkålsgryta från Alsace. Men det blir ändå till en ”riktig” choucroute där syran från vin och surkål gifter sig med röksmaken från bacon och mustigheten från köttet
Är teet för varmt dör mjölksyrebakterierna och de bakteriedödande ämnena. Ät probiotikatabletter och surkål eller andra fermenterade livsmedel och drick kombucha
Rätten är sund men räknas ändå som comfort food tack vare sina lena, varma smaker och surkålens pasta-liknande konsistens som formligen smälter i munnen