Receptet på denna goda varma sallad hittade jag i Leilas nya kokbok "The fresh foodie". Där serverar hon den tillsammans med lövbiff men här valde jag tonfisk i stället
Min variant av sallad Nicoise (ca 3 port)Lollo Rosso salladkrispsallad1 burk tonfisk3 hårdkokta fint delade ägg6 kokta, kalla och skivade potatisar (modell något mindre)cocktailtomater1/4 fint skivad rödlök4 sardellerharicots vertsoliver (gärna kalamata)Lägg upp allt snyggt på ett fat eller i en lägre salladsskål och ringla över 1/4 dl olivolja blandat med lite flingsalt och svartpeppar, samt hackad persilja. Anneli 1 burk tonfisk
Färsk tonfisk tillagades med inspiration från Jamie Oliver, receptet hittade vi i hans kokbok "Jamie's Matrevolution" där man hittar en hel del enkla och snabba vägar till god mat, både till vardags och till fest
Lägg upp tonfisken direkt på varma tallrikar med tillbehören. Tonfisk blev sommarens godaste fisk på grillen och fortfarande hade vi lite kvar i frysen
Den mindre i familjen gillar tonfisk så denna varma macka går oftast hem. 2 burkar tonfisk. Lägg ugnen på 225 grader, bred lite smör på varje formbröd, rör ihop tonfiskröran och klicka ut på varje macka. 2 burkar tonfisk
Skär tonfisken i tunna skivor och servera denna tillsammans med salladen och sesamdressing. 500 g färsk tonfisk. Dela tonfisken i 2 cm tjocka fileér och pensla dessa med smält smör eller kokosolja