Värm pitabröden på svag värme i en brödrost. Fyll pitabröden med Philadelphia-blandningen och sallad. Låt svalna en aning och skär av toppen så att bröden går att fylla
Skär ett snitt i sidan på pitabröden. Servera de fyllda pitabröden med myntayoghurten. pitabröd. Lägg in zucchini, soltorkade tomater och kikärtsröra i bröden och grilla bröden cirka 5 minuter under lock, tills de är varma
Blanda jäst och mjöl i en bunke, häll sedan på det varma vattnet. Att baka egna pitabröd är inte så svårt som man kan tro, det är mest det att man måste se till att ha tid för jäsning, och lite plats att kavla på och det gick bra även i mitt minimala kök
Lägg ut de färdigkavlade bröden på den varma plåten och grädda direkt på mittfalsen i 7-8 minuter. Värm vatten och olja till 37° och rör ut den smulade jästen med degspadet
Tortillas, varma mackor, libabröd, alles. För några veckor sedan blev jag akut sugen på pitabröd så jag letade upp ett recept och gjorde egna och jag blev så löjligt glad för att de här blev bra eftersom falafelbollarna som skulle vara i blev en fullständig katastrof
Här kommer receptet på pitabröden som bakades till gårdagens middag. Jag gräddade mina pitabröd på vår baksten men det går lika bra att grädda dem på en plåt
Köpta falaflar, köpt hummus, köpt aubergineröra (som jag mixade ner ett par vitlöksklyftor i för extra sting), köpt pitabröd, gurkstavar och en morotssallad med fetaost
Lägg dom sedan direkt på den varma bakstenen/bakplåten och grädda i c. Härligt goda pitabröd att fylla med smarriga tillbehör som kyckling, grönsaker, kebabkött, tacosfärs, skinka, ja precis vad du vill, annars är de goda att äta precis som de är
Servera i varmapitabröd med lite gräddfil och lite startk chilisås vid sidan om. Det här är en variant på David Changs vid det här laget välkända Pork Buns men eftersom det ibland inte finns inspiration eller tid till ångbakning så blev det pitabröd, tillsammans med lite grillad paprika och sockersaltad gurka så blev det mycket lyckat
Många år sedan jag gjorde egna pitabröd, så jag hittade inte det receptet jag använde mig av då. Fick googla lite och bygga ihop ett eget och det blev riktigt bra