Varma kräftor recept

Höstkväll med Varma Kräftor

Höstkväll med Varma Kräftor

Vi fick varmakräftor marinerade med Lime och Chili, som värmdes upp på en Muurika över öppen eld. Det var härligt att stå ute i höstkylan och dra in dofterna från kräftorna, medan de värmdes i sitt spad
Kreolska kräftor á la viktväktarna

Kreolska kräftor á la viktväktarna

Strimla purjon, finhacka paprika, chili och vitlök. Fräs purjo och paprika i margarin ett par minuter. Tillsätt vitlök, chili, tomatpuré och buljong

Kräftor med 3 goda såser

Varma, med mycket smak av lime och chili. I år med bara helt vanliga kräftor. Förra året var jag på en härlig kräftskiva, då wokade vi Ernst Kirchsteiger’s Limekräftor på Muurika
Kräftor och kantareller

Kräftor och kantareller

Ta upp dem och håll dem varma. Sen fick jag med lite kräftor hem ifrån jobbet så det fick bli "förrätt"
KRÄFTOR I SJÖBODEN

KRÄFTOR I SJÖBODEN

Hade kunnat vara lite varmare i luften, men med massa ljus, vin och trevligt sällskap så gick det bra ändå
Egenfiskade kräftor

Egenfiskade kräftor

Just idag ligger det en doft av kräftor i hela huset. Så förra helgen kokades här kräftor, och denna, och även de kommande fyra helgerna kommer här kokas kräftor
Risotto med kräftor

Risotto med kräftor

Späd riskoket med den varma fonden lite i taget. Rör i ost, smör, tomater och kräftor. Skeda upp risotton i varma tallrikar och servera direkt
Koka krabba eller kräftor

Koka krabba eller kräftor

Tänk på att varma produkter värmer hela kylen istället för tvärtom. Beräkna att göra detta dagen innan du tänker äta krabban/kräftorna, eller så tidigt som möljigt samma morgon