Varm macka med skinka och pepprig ost. Det är inte ofta jag gör varma mackor men när jag väl gör det så tänker jag varje gång att det här ska jag göra oftare
Häll då upp i en skål eller burk (nu är den fortfarande ganska varm) och låt svalna helt. Här är den i alla fall, väldigt god, ganska stark och vitlöksmakande chunky tacosås
Bred på lite senap, pesto eller tacosås lägg sedan på ost, skinka eller korv, lite skivad lök, oliver, pepperoni eller något annat gott, krydda med lite örtkryddor
Är jättegott att servera såsen varm till tacos. Att göra egen tacosås är inte alls svårt, visst är det lättare att bara ta en burk i hyllan på affären men att göra sin egen är så mycket godare
Så himla gott men de ska absolut ätas alldeles nygjorda och varma. Några små trekanter stekt tortilla med någon god ost mellan är ett perfekt tilltugg till en sommardrink före en grillmiddag, eller så lägger tar man någon skiva med skinka tillsammans med ost och tunt skivade tomater, salami, ost och ruccola, eller kanske en het tacosås tillsammans med ost som jag gjorde på några ikväll och äter som förrätt, mellanmål eller kvällsmat helt enkelt
Fast kallt har det varit, kollade in till växterna i växthuset och där var det varmt och skönt. Rör samman 2 dl sweet chilisås med 2 dl matlagningsyoghurt och 1/2 dl tacosås. 1/2 dl tacosås
Tillsätt crème fraichen och rör tills den lösts upp och blivit lite varm. Vi käkade de smarriga gratinerade tortillarullarna med färska grönsaker, lite tacosås och en klick mexikanskt böndipp (se här)