Smörgåstårtan görs i fyra lager. Blanda ihop den fint delade skinkan med crème fraiche, hackad purjolök (halva purjolöken) och 1½ dl riven ost, krydda med cayennepeppar, paprikapulver och peppar. 150 g röktskinka
Strimla skinkan och hacka purjolök och svamp. Varmrätt. smörgåstårta,. Ingredienser 1 pkt Hönökaka, 3 st250 g röktskinka1 bit purjölök2-3 champinjoner200 g skinkost1 Creme Fraiche½ pkt körsbärstomater200 g riven ostsalt & peppar Gör såhär. 250 g röktskinka
Röktskinka. Tärna bacon o skinka. Tärna bacon o skinka. Fräs i en stekpanna o lägg över i en gryta. Tärna paprika, hacka lök, pressa vitlök o fräs detta tillsammans med svamp
300 g röktskinka. 150 g röktskinka. Blanda ihop fyllningen. Lägg ut 3 bröd på en plåt eller dylikt. Bred ut hälften av fyllningen på bröden och täck med ytterligare 3 bröd
Varmsmörgåstårta5 portioner16 stora skivor formfranska med kanten bortskuren250 gram röktskinka i strimlor1 liten purjolök i strimlor (stek den lätt om du vill att den ska vara mild)2 hackade klyftor vitlök1 burk champinjoner hackad3 dl creme fraiche (jag tog lätt)1 ask boursinost med vitlökslat peppar4 ananasskivor i bitar4 tomater i skivorriven ost ca 2,5 dlBlanda creme fraiche ost purjo vitlök skinka och krydda. 250 gram röktskinka i strimlor
Brödreceptet är det som jag skapade i höstas till varma mackor i ett mackjärn från Eldmark. Fint tärnad rökt ren/älgstek med pepparrot, majonnäs och purjolök
Vi åkte till ett ljuvligt ställe som heter Passo de Tonnale och detta kan varmt rekommenderas. Jag tänkte bjuda ER på ett gott recept som jag gör ibland som är enkelt och smakar som en vanlig smörgåstårta
Krama ur de blötlagda gelatinbladen och smält ner i den varma cremé fraichen. Jag dekorerade med ost och röktskinka, citron, krispsallad, cocktailtomater, dill, citronmeliss och citron
Röktskinka (om man gör skinkvarianten). Vispa upp grädden i en bunke, blanda sedan i majonäsen, senap, tonfisk/skinkan, purjolöken och riktligt med dill & persiljan