Tag majonäsen och blanda med Cream Fraichen tillsätt Räkorna och dom fin hackade äggen även den finhackade purjolöken och 2 pkt dill. 400 gr majonäs (originalet inte den fettfria)
Blandning 3 - Börja med att hacka de hårdkokta äggen och blanda med majonäs. Gör blaning 1 på spisen. Koka upp så att blandingen blir en slät kräm (bredbar)
Krama ur de blötlagda gelatinbladen och smält ner i den varma cremé fraichen. Blanda ner majonäsen. En riktigt saftig och smarrig smörgåstårta gjorde jag till min gubbe när han fyllde år i helgen
Det känns som rätten passar bra såhär på våren, dels på grund av de vårliga färgerna, men också för att de nu börjar blir lite lite varmare ute och då passar det ju med kall mat
Lägg över 6 brödskivor till och blanda mosade kokta ägg med majonäs, skivad purjolök och den rökta kaviaren och bred fyllningen över bröden. Över ägg och majonäsfyllningen brer man på 2 hårt vispade äggvitor
På den tredje hönekakan smetar du på majonäs och resterande creme fresh. Grädda i mitten av ugnen på 180grader i 20 minuter för att få den varm helt igenom
Sitter här med en mugg varmt, gott kaffe istället. Majonäs - ca ½ dl. Sen var det på med skivat ägg, majonäs, frysta och tinade räkor (hade inte färska hemma), rullar av gravad lax, hovmästarsås, och lite av gårdagens tomat- och fetaostsallad