Varmsmörgåstårta5 portioner16 stora skivor formfranska med kanten bortskuren250 gram rökt skinka i strimlor1 liten purjolök i strimlor (stek den lätt om du vill att den ska vara mild)2 hackade klyftor vitlök1 burk champinjoner hackad3 dl creme fraiche (jag tog lätt)1 ask boursinost med vitlökslat peppar4 ananasskivor i bitar4 tomater i skivorriven ost ca 2,5 dlBlanda creme fraiche ost purjo vitlök skinka och krydda. 16 stora skivor formfranska
18 skivor formfranska. Lägg 6 brödskivor i en ugnsäker form. Blanda fyllning 1. Hacka och bryn löken, häll över tomaterna, grädden och paprikan hackad i bitar
Varmsmörgåstårta med bacon. Formfranska med filmjölk och citron. Lagom till påsk, när vädret äntligen bjussar på härlig värme, så kommer jag med recept igen
Plötsligt slog det mig att den gamla 80-90-talsklassikern Varmsmörgåstårta var något jag inte lagat på minst 10 år. 36 skivor kantskuren formfranska. 36 skivor kantskuren formfranska
6 pers24 skivor formfranska3 paket bacon1 stor purjolök2 röda paprikor1 stor burk skivade champinjoner1 stor burk majs7 dl creme fraiche200 g philadelphiaostskivade tomaterriven ostgrovmalen svartpepparcayennepepparSkär bacon i små bitar, fräs i stekpannan. Lägg ut 12 skivor formfranska på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på ytterligare 12 skivor formfranska, och bred på sista röran. 24 skivor formfranska
Grädda ca 20 minuter i 200 grader 12 landgångsbröd eller motsvarande formfranska. Hacka skinka och purjo,gör en sås på mjölk o mjöl, lite tjockare än vanlig sås men inte stuvning
Skivad formfranska. Skär skinkan och tomaterna i små tärningar. Skär purjolöken i smala strimlor. Tomaterna, skinkan och purjolöken röres ihop med creme fraichen, ha i salladskrydda efter behag