Hon hällde dock såsen över den varma potatisen, som en ljummen potatissallad. Till laxen serverade mamma pressad potatis, sparris och en kall basilikasås
Servera med pressad potatis, vitlössåsen och en grönsallad. Sås. Får du ost över och vill ha en varmsås istället, så blanda ihop såsen och resten av osten och värm i en kastrull 4-6 laxfiléer
När du tagit ut laxen ur ugnen, häll över den varmasåsen garnera med räkorna. Idag blev det med en räksås till som är så otroligt god att man skulle kunna sitta och sleva i sig den med sked Den fick ett gott betyg här hemma, så den kommer absolut göra massa gånger framöver
Laxen kan serveras både varm, ljummen och kall. Laxen blir precis lagom salt efter gravningen och sojasåsen som serveras till är salt i sig själv också
Lägg upp fisken på varma tallrikar, såsen runt omkring och garnera med dragonblad eller dillkvistar. Skala och hacka löken till såsen och lägg den i en kastrull med fiskbuljong och vin
Step 2Under tiden värmer du en panna med lite olja, när det är varmt lägg i lök, chili och vitlök fräs tills löken mjuknat utan att ta färg. Step 4Slå på vinet och vattnet låt det puttra i 5 minuter, red av med maizenan utrörd i lite vatten lite åtgången tills såsen fått rätt konsistens smaka av med salt och svart pepparStep 5Lägg i laxen och paprikan ovanpå såsen, lägg på ett lock och stäng av värmen låt det stå i några minuter tills laxen är klar
Tvätta citronen till såsen väl i varmt vatten. Annars är det den goda laxen jag tänkte dela med mig ett recept av, eller egentligen citronsåsen till laxen
Det är vid sådana här tillfällen vi är extra tacksamma över att vi har varma kläder att ta på när vi behöver ge oss ut, tak över huvudet, värme på elementen och framför allt att vi inte behöver skotta någonstans
Laxen kan serveras både varm och kall med en grön sås till. Jag gjorde min sås lite på en höft den här gången, men någon av de här såserna passar också