nu är det varma sallader som gäller. klockrena kombinationer i denna quinoasallad, ni testar väl. Dagarna kan ju fotfarande vara riktigt varma och fina, men visst känner man att den höga, friska höstluften är här
Lyft ur och håll varma. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Mixa under tiden ihop fetaost, creme fraiche och basilika till en tjock sås, smaka av med salt och peppar och ställ svalt
Men nu är jag tillbaka med en färgrik och mycket god quinoasallad. Jag vet att det inte riktigt är rätt tillfälle för sallader eftersom ni sitter och huttrar i -20°c men ni kan ju hâlla den i minne tills det blir varmare väder
När quinoan kokat klart så rör ner dressingen i den varma quinoan. Mitt bidrag blev en quinoasallad med passionsfruktsdressing, torkade physalis och saltrostade nötter
Du kan servera den kall eller varm, samma gäller rödbetorna. Quinoasallad med ljummen ugnsrostad rödbeta och fetaost (2 pers)2-3 dl quinoa (torrvikt)4 rödbetor1 pkt fetaost (á 200 g)rostade solrosfröntimjamvit balsamicoolivoljasaltpepparSätt ugnen på 175 grader
Idag stoppade jag in min getostbit i ugnen och lät den bli sådär perfekt varm, så att den fortfarande håller ihop, men ändå smälter i munnen när du äter den
Trots att det varit nästan 17 grader varmt, tagit lååångpromenad, ätit lunch ute och ätit årets första glass på en parkbänk. Quinoasallad med röd pesto 2 port2 dl quinoa0,5 zucchini0,5 röd lök1 vitlöksklyfta1 stor morotca 10 st körsbärstomater ca 2 msk röd pesto0,5 pkt fetaostolivoljapersiljaKoka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Quinoasallad med röd pesto 2 port
Quinoasallad går att göra i en miljon olika varianter, från färska kalla sallader till varma kryddiga som i detta recept med sötpotatis som har den farligt goda kombinationen av sötma och hetta från bbq-sås och chiliflakes