Jag har gjort nyponsoppa tidigare på bloggen, men det här är en lite vidareutvecklad variant, som varmt kan rekommenderas som lättsam sommarlunch, mellanmål, eller som efterrätt efter en lite enklare lunch eller middag
Servera varm eller ställ i kylen och servera kall dagen efter. Igår när jag som bäst satt och funderade på vad jag skulle kunna tänka mig att äta till frukost idag, kom jag på att jag hade en påse med nyponskalsmjöl i skafferiet - importerat från Sverige, såklart, för jag har aldrig hört någon i Italien tala om nyponsoppa
- Servera varm eller kall, tillsammans med en klick grädde eller glass och mandelbiskvier. Jag har bara druckit "vanlig" nyponsoppa från påse eller tetrapack
Servera med glass, grädde, mandel eller drick som den är varm eller kall. Att plocka en liter går jättesnabbt, och någon timme senare har nyponen förvandlats till nyponsoppa
Servera soppan kall eller varm som ett stärkande mellanmål eller när du behöver extra energi. Hemmakokad NyponsoppaEn välsmakande kopp nyponsoppa är både värmande och välgörande
Sila nyponen genom en nätsil och lägg i den varma sockerlagen. Drick nypondrycken varm. Du kan också reda nypondrycken med 1 matsked potatismjöl till en tjockare nyponsoppa och äta den med sked med vispgrädde och rostad flagad mandel på toppen