Varm dryck Varmmintchoklad. Att då få komma hem till en kopp varm choklad att sitta och smutta på i soffan under en filt gjorde de där dagarna lite extra mysiga
Här tog jag vanlig mörk mintchoklad som jag smaksatte med några extra droppar pepparmyntsolja. Det enda som är positivt med det hastigt ändrade vädret är att man kan ta snöpromenader och sen gå in och värma sig med en kopp varm choklad
Häll den varma mjölkblandningen över chokladen och rör tills chokladen har smält helt. Jag har använt mörk choklad, ljus choklad, mintchoklad, choklad med apelsin och choklad med lakrits
Rör rumsvarmt smör och socker, plus något kryddmått salt, i en bunke tills det blir följsamt. Mamma fick med nougat och hasselnötter, pappa med mörk choklad och smarties och lillasyster med mörk mintchoklad, vit choklad och hackad polkagris
)(Jag byte ut 2 rutor mjölkchoklad mot 2 rutor mintchoklad och det blev perfekt) Smält choklad över vattenbad. Häll den varma fudgen som nu har blivit ganska tjock i en bakplåtspapper bekrädd form, ca 20X30 cm. )(Jag byte ut 2 rutor mjölkchoklad mot 2 rutor mintchoklad och det blev perfekt) Smält choklad över vattenbad. Häll den varma fudgen som nu har blivit ganska tjock i en bakplåtspapper bekrädd form, ca 20X30 cm Ställ fudgen kallt
Jag hade fått varma rekommendationer om glassen så jag var bara tvungen att testa. 5 dl vispgrädde1 burk kondencerad mjölk ca 375 ml1 hel vaniljstång100 g mintchoklad (70% mörk choklad med mintsmak
Jag kan varmt rekommendera glass med jordnötter och mintchoklad – så gott och nyttigt “strössel”. Till varmrätt blev det grillad karré (hittat suveränt kött från Gotland), sallad, grillad squash och pepparsås (tyvärr glömde vi bort att fota i matfrossan)
VarmMintchoklad. Minns ni att jag gjorde för en tid sedan varm choklad på 85% choklad. Man märker bra att hösten är här på riktigt, luften känns kallare, även om vi haft ganska varmt ännu, ca 18 grader
Min första tanke var att det här kan jag göra bättre, så nästa gång ett besök gjordes i mataffären införskaffades en sådan där mörkgrön ask med mintchoklad och jag satte igång i köket