Slå likören/romen i muggen och fyll upp med den varma juicen. Likören tillsätter en bitter sötma utan att det blir för sött, om vi säger att smaken påminner lite grann om bränt socker så kanske vi gör oss förstådda
Kakao är de fortfarande är varma, socker, vatten och lös upp den i resten av socker vatten, rör om. Ta bort från spisen och så snart som likör är helt svalnat, alkohol i mängder och i flaskor
Stek dem mjuka i stekpannan med smör, socker och ev passande likör som finns i skafferiet. PANETTONE MED VARMA PÄRON, KOLASÅS OCH ROSTADE HASSELNÖTTER – en receptskiss
Rör ner likör/vattnet och kardemumman. ½ msk apelsinlikör eller. Chokladpannacotta ca 4 glas2 gelatinblad200 g mjölkchoklad4 dl vispgrädde½ dl muscovadosocker½ msk apelsinlikör eller apelsinblomvatten om man inte vill ha sprit i½ krm krossade kardemummafrönLägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter. Koka upp grädden tillsammans med sockret och låt det sedan svalna ca 5 minuter, tänk på att om grädden är för varm så blir smeten gryning
Men tillbaka till ämnet, stundom känner jag mig lite extra romantisk och lite extra varm i hjärtat, man tenderar att göra det när man är gift md en underbar man
Jag har nu bakat kakan och kan varmt rekommendera den. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt och pösigt (det ger ett bättre resulatat på kakan tycker jag), vispa i smör-chokladblandningen, likören och sist mjölet