Det godaste tycker jag är att servera kolasåsen lite varm till vaniljglass. Hemmagjord kolasås är så mycket godare än köpt och så slipper man onödiga tillsatser
( inte för varm). Det blev en banan och kola tårta med kolasmörkräm, kolasås och caramel popcorn. Men den fick även kolasås och kolasmörkräm, så jag är nöjd
Häll den varmakolasåsen över. Ta ut formen från frysen samtidigt som du börjar göra kolasåsen. Innan servering tar man ut tårtan från frysen och koka ihop en kolasås på 10 minuter. Fryst jordnötstårta med kolasåsBotten100 g jordnötter (jag använde salta)3 äggvitor1 1/2 dl sockerFyllning3 äggulor1 dl florsocker1 dl jordnötssmör2 dl vispgräddeKolasås1 dl vispgrädde1/2 dl socker1/2 dl ljus sirap1 msk smör1 tsk vaniljsockerGarnering40 g mörk chokladJordnötterMal jordnötterna i en mandelkvarn