Och kombinationen mogen bakad brie, varmhjortronsylt och finncrisp var verkligen en hit. Att servera varm ost är inget ost, och allt som oftast brukar jag baka camembert och äta den som fondue
Hjortronsylten för sötma och de kalla. Varm brieost i tunnbrödstrut. hjortronsylt. Tunnbrödstruten var varm och lite knaprig, brieosten krämig, varm och lite rinnande
Häll upp sylten varm på steriliserade, varma och torra burkar. Förutom till tårta och glass är hjortronsylten alldeles, alldeles himmelsk till ost, pannkakor, våfflor hirspudding eller ostkaka
Om ni frågar mig så finns det inte mycket som slår varmhjortronsylt på vaniljglass. Häll upp den varma sylten på väl rengjorda varma glasburkar ända upp till kanten och tillslut omedelbart
Och alldeles magisk att äta varm, till Småländsk ostkaka och hemgjord glass. Hjortronsylt ska inte innehålla en massa fancy extrasmaker och ingredienser, tycker jag
Garnera med varm hjortronsås och knäckflarn. Koka upp grädde och hjortronsylt. 6 port6 dl vispgrädde2,5 dl hjortronsylt5 gelatinbladHjortronsås1 dl hjortronsylt2 msk vattenGör så här
Äter man osten som den är antingen varm eller kall gnisslar det när man tuggar den. Det lägges som småbitar i kaffet eller ätes vid sidan av med hjortronsylt