Varm hjortronsylt recept

Varm brietårta med hjortronsylt

Varm brietårta med hjortronsylt

Bred på hjortronsylten i ett jämnt lager och lägg tillbaka locket. 1,5 dl hjortronsylt. 1,5 dl hjortronsylt
Bakad brie med varm hjortronsylt

Bakad brie med varm hjortronsylt

Och kombinationen mogen bakad brie, varmhjortronsylt och finncrisp var verkligen en hit. Att servera varm ost är inget ost, och allt som oftast brukar jag baka camembert och äta den som fondue
Friterad camembert med varm hjortronsylt

Friterad camembert med varm hjortronsylt

Till servering3 dl hjortronsylt, varm. 4 bitar camembert (totalt 300-400 g) 2 dl vatten, kallt 3 ägg 1 dl vetemjöl 2 dl ströbröd 1-2 l neutral matolja, till fritering 3-4 krukor persilja
Hjortronsylt!

Hjortronsylt!

Ät sylten varm med glass, en efterrättsklassiker. Men vad gör man när man hittar en burk nykokt hjortronsylt i kylen
Varm brieost i tunnbrödstrut.

Varm brieost i tunnbrödstrut.

Hjortronsylten för sötma och de kalla. Varm brieost i tunnbrödstrut. hjortronsylt. Tunnbrödstruten var varm och lite knaprig, brieosten krämig, varm och lite rinnande
Hjortronsylt av det himmelska slaget

Hjortronsylt av det himmelska slaget

Häll upp sylten varm på steriliserade, varma och torra burkar. Förutom till tårta och glass är hjortronsylten alldeles, alldeles himmelsk till ost, pannkakor, våfflor hirspudding eller ostkaka
Hjortronsylt

Hjortronsylt

Servera sylten varm till glass och kall till våfflor, pannkakor och mandelmusslor med grädde. Lägg hjortronen i en gryta och tillsätt vattnet
Hjortronsylt

Hjortronsylt

Lös upp natriumbensoatet i lite av den varma sylten. Häll upp den färdiga sylten i väl rengjorda, varma burkar
Hjortronsylt

Hjortronsylt

Om ni frågar mig så finns det inte mycket som slår varmhjortronsylt på vaniljglass. Häll upp den varma sylten på väl rengjorda varma glasburkar ända upp till kanten och tillslut omedelbart
Hjortronsylt!

Hjortronsylt!

Häll upp den varma sylten i de väl rengjorda, varma glasburkarna ända upp till kanten och sätt på locket direkt

Hjortronsylt

Och alldeles magisk att äta varm, till Småländsk ostkaka och hemgjord glass. Hjortronsylt ska inte innehålla en massa fancy extrasmaker och ingredienser, tycker jag
Vaniljglass med varma hjortron

Vaniljglass med varma hjortron

Fördela glass på tallrikar eller i dessertskålar, skeda varma. Eller värm 2 dl hjortronsylt och smaka av den med citronsaft
Hjortronpannacotta

Hjortronpannacotta

Garnera med varm hjortronsås och knäckflarn. Koka upp grädde och hjortronsylt. 6 port6 dl vispgrädde2,5 dl hjortronsylt5 gelatinbladHjortronsås1 dl hjortronsylt2 msk vattenGör så här
Krustader till fredagsdrinken

Krustader till fredagsdrinken

Lättanvända små godsaker som kan ätas både varma och kalla. Ädelostkrustader med hjortronsylt. Här kommer dock två varianter på varm fyllning
Kaffeost – leipäjuusto

Kaffeost – leipäjuusto

Äter man osten som den är antingen varm eller kall gnisslar det när man tuggar den. Det lägges som småbitar i kaffet eller ätes vid sidan av med hjortronsylt