För varmt för vintermat – och dessutom är det inte så kul att stå där själv i köket. Svaret blev len, gravad lax från matbutiken och stuvad potatis med hög dillsmak och ett litet, litet vitpepparsting
Sältan från den gravade laxen blir efter den snabba stekningen extra påtaglig och passar därför bra till all den dryck man måste kasta i sig en varm sommardag
Rör ner och blanda vinägerblandningen med det varma riset. 1150 g gravad lax. 14 dl sushiris (grötris går också bra) 4 msk socker 4 msk risvinäger 2 avokador 1 gurka 150 g gravad lax 3 noriark 0,5 dl crème fraiche 70 g löjrom
Vi laddade upp med att halstra en bit gravad lax. Välj gravad lax i bit. På paddlingsturen kan du spara detta recept till dag 2 eller kanske tom dag 3 även om det inte är allt för varmt. Gravad lax ska eg förvaras i kyl och håller då normalt 2 veckor
Mat som passade jättebra när det var så varmt som det var denna sommardag, den sista av junidagarna. Caprese är ju gott som det är men genom att grava tomaterna med salt och socker lyftes salladen till en annan dimension