Vi fick tzatziki, grekiska köttbullar smaksatta med citron i en tomatsås, salami, lufttorkad skinka, kycklingspett, sallad med ädelost och valnötter, marinerade kronärtskockshjärtan, oliver, cocktailtomater, bulgur- och bönsallad
Familjen fick rester idag men (själv ska jag grilla korvspett) de såg inte ledsna ut över kotletter (som lagats till i ugnen och sedan legat i frysen )kokt potatis och en bönsallad
Lägg över köttbitarna, utan purjokök, morot och dillstjälkar, i en serveringsgryta och håll varmt. Servera med tomat- och bönsallad och kokt eller pressad potatis
Vi har ju en hel sommar framför oss med många varma sommarkvällar. Vitlöksbröd1 långfranska75-100 g rumsvarmt smör3 stora vitlöksklyftor, rivnahackad persiljasaltSkär snitt med ca 2 cm mellanrum i brödet, skär inte helt genom utan lämna ca 1 cm i botten av brödet. 30 g smör1 tsk tomatpuréchiliflakes (kan uteslutas)1 vitlöksklyftapersilja1,5 dl parmesan, grovt rivensalt och pepparLåt smöret bli rumsvarmt. Bönsallad med mangodressingBönsallad med mangodressing1 burk cannelinibönor0,5 rödlök0,5 honungsmelon2 avocadocitronfetaostDressing. 75 g Svenskt Smör från Arla, rumsvarmt 1 msk chilisås 1 pressad vitlöksklyfta1 tsk rivet citronskal 2 krm sambal oelek½ tsk flingsalt Lägg till i inköpslistanVispa smöret luftigt med elvisp. 75-100 g rumsvarmt smör