Grillade hjortracks med brynt morotspuré, kål i variation samt rökt rödvinsky och rökt märgsmör. Jag har ju inte hunnit skriva om vår mellandagsfestlighet, Tjugoåttondagsbalen på Sankt Petri Logen
Den har jag gjort massor med gånger med små variationer. Vi äter soppor i ur och skur här hemma, i synnerhet på vintern när man behöver lite extra värme inombords
Det rullar på med den strikta veckan. Jag smaksatte kålen med fisksås och strödde lite sesamfrön över. Om det är någon som funderar på vad strikt är för mig så handlar det om att undvika allt bak, alla mellanmål, nötter och choklad
Du kan skiva ner i sort sett precis vad som helst i grönsaksväg i ändlösa variationer. Jag brukar oftast inte krydda i grytan utan kryddar eller häller över olika saker på tallriken, beroende på vilken maträtt vi sen äter det till
Kanske du behöver inspiration till matlagningen, variationerpå LCHF, drinktips, mod att pröva nya saker och smaker, öva på svenska språket eller annars bara ha lite koll på vad som är på gång
Lägg ut spetskålen och purjolöken längs sidorna på en plåt klädd med bakplåstpapper. Jag har tittat mycket på icas receptsida och hittat många nya recept där som vi har provat och de flesta har blivit väldigt goda och kommer att dyka upp på vår matsedel igen
Tofu fick stå för fiskens mjälla konsistens, stekt ostronskivling ersätter musslornas lite tuggigare och segare konsistens och svartkål och blomkål ger en trevlig variation och passar jättebra i den här typen av grytor
Just för att jag ville att det du fick läsa om skulle ha så stor variation som möjligt. Medan jag är på semester i stugan i Dalarna får du ta del av några recept jag lagat där förut