rivet skal av en citron. I tonåren kommer jag ihåg att vi fiskade lake på vintern i Västergötland. Lägg tillbaks kotletterna samt skivad lever i såsen, riv skalet av en citron över och varmhåll
Salta, peppra och tillsätt grädde, timjan, vitlök och citronskal. Tillsätt citronsaft och låt dra. Sätt ugnen på 110°. Skär 4 tunna skivor från snittytan, gärna på mandolin. rivet skal av 1 citron. pressad saft av 1 citron. 2 kycklingbröst från kycklingen 1 krm salt 1 krm svartpeppar 3 dl Arla® vispgrädde 3 kvistar färsk timjan 2 hackade vitlöksklyftor rivet skal av 1 citron 2 msk Arla® Svenskt Smör Kycklingbullar. 1 blomkålshuvud, ca 500 g 1 msk Arla® Svenskt Smör pressad saft av 1 citron 1½ dl vatten ½ dl ättiksprit 12% 1 dl strösocker ½ tsk salt salt och svartpeppar Mandelmüsli
Smaka upp med citron och salt. Lågtempererad vildsvinsentrecote med variationpå persiljerot, lagerbladspicklad trattkantarell, semitorkade lingon och rostade hasselnötter
Ingredienser Citrusrostad kalkonbröstfilé ca 450 g kalkonbröstfilé 1 st citron, finrivet skal. Ingredienser Citrusrostad kalkonbröstfilé ca 450 g kalkonbröstfilé 1 st citron, finrivet skal
Målet med bakandet var som vanligt jobbfikat och jag hoppas på positiva reaktioner eftersom det blir lite variation, ifrån de många macaronerna jag bjudit på den sista tiden
För att få lite variation samtidigt som de passar ihop bestämde jag mig för en snitt på kallrökt lax med en ceviche-inspirerad fyllning på spansk peppar, mango, limeskal och Philadelphiaost
Silltårtor eller laxtårtor hör midsommar till och finns i ett oändligt antal variationer. Förutom lax och räkor ger både mozarella och färskriven parmesan extra smak till tårtan, som sedan kan garneras efter tycke och smak med räkor, laxrosor, rom, dillvippor, lime, citron eller vad du nu föredrar