Ugnsbakad vardagskyckling i tomatsås, 4 portioner4 kycklingbröstfiléer2 burkar/pkt krossade tomater1 lök1 vitlöksklyfta1 rågad tsk torkad oregano1-2 msk balsamvinägersaltgrovmalen svartpeppar----------sallad till serveringBörja med att salta och peppra de 4 kycklingfiléerna och bryn dem runt om i smör eller olja i en stekpanna. Ugnsbakad vardagskyckling i tomatsås, 4 portioner
Vardagskyckling med morötter1 kg kycklingfilé1-2 morötter2 msk kycklingfond2 msk tomatpuré1 tsk dijonsenap2 dl grädde2 dl vattenSkär kycklingen i mindre bitar, stek i omgångar och krydda med salt o peppar
Den här dagen blev inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Kroppen feber-värker (fast jag har knappt feber) så jag håller mig hemma och inomhus hela dagen och hoppas vakna pigg o kry i morgon
Oj vad det florerar mycket julgodisrecept nu. Den ena "nyttigare" än den andra. Idag var det ju måndag igen och oavsett hur många inspirerande julgodisrecept man hittar så är det ändå enkel och näringsriktig mat som skall stå på bordet och inte massor av godsaker
Eller så klart till en vardagskyckling. VAD GÖRA MED DE GRÖNA TOMATERNA. Indiska kryddor känns nära julkryddorna och en god chutney passar fint till både fisk och kött på julbordet
Skär kycklingen i mindre bitar och bryn så de får färg. Ta upp. Skiva svampen, snedskär salladslöken i lite större bitar, dela broccolin i små bitar och häv ner och bryn på i stekpannan
Sätt ugnen på 180 grader. Gnid in kycklingbitarna med olivolja, salta och peppra väl. Häll några matskedar olivolja i en ugnsfast form precis stor nog för att få plats med bitarna