Blanda sedan smör, socker, mjöl och vaniljsocker till en smulig massa. Snoppa och skiva jordgubbarna. Varva smulor, grädde, jordgubbar och karamelliserad mjölk i glas
Vänd ner yoghurt och vaniljsocker. Skölj och ansa jordgubbarna och skär dem i bitar. Blanda flädersaft och sirap med citronmeliss och ringla över jordgubbarna
Dela jordgubbarna på mitten. Vänd ner jordgubbarna och låt marinera minst 1 timme. 4 Fördela jordgubbarna i glas och klicka på gräddkrämen. 3 liter färska jordgubbar. 5 msk vaniljsocker
Häll därefter i florsocker och vaniljsocker efter smak och tycke. Blanda alla ingredienser och servera med färska jordgubbar och eventuellt ett hembakt havreflarn
vaniljsocker. Ansa och dela jordgubbarna i bitar. Lägg jordgubbarna i en djuptallrik, mixa upp mjölken till ett skum och slå det över servera kakor till
½ tsk vaniljsocker. Eftersom jag ville använda min favoritbotten som är riktigt knäckig samt daimgrädde tyckte till och med jag att tårtan behövde något fräscht på toppen vilket blev färska jordgubbar
Vi hade tänkt att plocka jordgubbar på självplock men det visade sig att säsongen var slut. ( Jag har inte plockat jordgubbar sedan jag var liten och hade sett fram emot det men det får sparas till nästa år
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat