Blanda mjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker, kardemumma, kanel och salt i en bunke. Vanligtvis serveras dem med smör och sirap i USA men det går att servera dem med mängder av kombinationer, själv hade jag blåbär i frysen och drottningsylt i kylen
½ tsk vaniljsocker. hittar man inte salmbärssylt är hallon- eller drottningsylt ett bra alternativ. Blanda ägg, saffranssocker, vaniljsocker och salt i en bunke
Rosenmunnar 40-60 kakor 200 g smör eller margarin 3/4 dl socker 4 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker Dekoration. sylt (hallon enligt originalreceptet, men jag tog min hemlagade jordgubbssylt och drottningsylt för att få lite variation) florsocker till glasyr Sätt ugnen på 200°C Rör samman ingredienserna till en deg Dela degen i 40-60 bitar beroende på hur stora kakor man vill ha Rulla varje degbit till en liten kula och placera på bakplåtspappersklädd plåt Gör en fördjupning i varje kula och fyll den med lite sylt Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter tills kakaorna är ljust gula Låt svalna Rör ihop en ganska tjock glasyr av florsocker och lite vatten Ringla glasyren över kakorna när de har svalnat helt 40-60 kakor. 1 msk vaniljsocker
Vaniljsocker. Drottningsylt. 1 tska vaniljsocker. 1 tska vaniljsocker. Om man är lycklig nog att ha vilda skogshallon kvar i frysen tycker jag att man genast ska baka världens bästa hallonkaka
Drottningsylt i rullen, en klick grädde och färska bär. 1 tsk vaniljsocker. 1 tsk vaniljsocker. Att baka är inte riktigt min grej, jag gör gärna efterarbetet med dekorering och fyllning
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. 2 tsk vaniljsocker. 1 dl fast drottningsylt. 2 tsk vaniljsocker. 1 dl fast drottningsylt
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten. Smaksätt med vaniljsocker. 1 tsk vaniljsocker. 1 msk vaniljsocker. 3 dl sylt , t ex drottningsylt