Glutenfri äppelpaj med havretäcke och egengjord vaniljsås. I doften av vanilj. Idag bakade jag och en elev följande paj äpplen plockade direkt från äppleträdet utanför skolbyggnaden och rörde i hop en vaniljsås därtill enligt ett recept av Roy Fares
Glöm pulver Marsan, har du bråttom testa denna vaniljsåsenca 5 portioner1 ekologiskt ägg2 msk ekologiskt strösocker2 dl lättvispad grädde1/2 vaniljstång eller1 tsk vanilla pulvervispa ägg, vanilj och socker vitt och pösigtBlanda i den lättvispade gräddenStäll kallt en stundenkelt eller hur
Här kommer ett recept vi testade igår på en otroligt god vaniljsås från Myllämäkis såsbok som jag lovar är så mycket godare än de färdigköpta i affärerna
Jag hade också i 250 g färska blåbär och jag serverade den med vaniljsås och glass. 1 tsk vaniljextrakt. Tillsätt sedan filmjölken, ägget, äggulan och vaniljen och vispa tills det blir en ljus och fluffig deg i ca 2 minuter. 1 ägg 1 äggula 1 tsk vaniljextrakt
Sikta över florsockret och servera med den uppvispade vaniljsåsen. Lyft upp rabarbern i en skål, tillsätt äpplen, socker, vanilj, kanel och mandel-mjöl
Servera pajen med krämig och len vaniljsås gjord av cashewnötter om du vill. Extra smakrik med toner av karamell, citron och vanilj som förhöjer rabarbersmaken
Äppelpaj serverad i portionsform med mördeg, mandelkräm, en äppelkompott som doftar kardemumma, kanel och vanilj, havreströssel med smak av kanel, hemlagad vaniljsås och så färska blåbär och hallon