Mmmm, den blir god att äta av ikväll tillsammans med lättvispad vaniljsås. Jag har tidigare läst om Sofia och de kolakakor med solroskärnor som hon brukar baka
Vi åt Tofuline sojaglass till, men andra alternativ är grädde, havregrädde eller vaniljsås. 6 fasta aromatiska äpplen15 g solroskärnor15 g pumpakärnor15 g melonkärnor15 g mandel eller kokos1 tsk kanel½ tsk ingefära2 krm kryddnejlikor2 msk Cane Syrup eller agavesirap20 g kallpressad kokosolja + lite extra att klicka överKärna ur äpplena. 15 g solroskärnor
Superduper gott med vaniljsås eller glass till. 1 dl solroskärnor. 1 dl solroskärnor. Eftersom Annies Gudmor är av det mer hälsosamma slaget, så gjorde jag en äppelpaj med extra nyttigheter
Äppelkaka finns säkert i tusen olika varianter och alla har vi säkert en favorit som görs år efter år, just denna fick jag inspo till efter killarnas favorit, en äppelkaka med knäckigt täcke, den som de alltid vill ha när jag frågar vilken äppelkaka jag ska göra, sen om det är själva äppelkakan eller vaniljsåsen som är mest eftertraktad det kan man ju undra
Och sen åt vi blåbärspaj med vaniljsås och tittade på På spåret. Havregrynsgröt med kanel, kardemumma och jordnötssmör, rostat bovete och rostade pumpa- och solroskärnor till
Gjord på havregryn, vetemjöl, solroskärnor, socker, vaniljsocker och smör. Samtidigt som dottern pysslade med smulpajen så kokade jag vaniljsås efter ett recept i "Under valnötsträdet" - den fantastiska oumbärliga kokboken som jag är så glad att jag har hittat
Ingredienser. 500g keso. 4 ägg. 3 dl grädde. 2 dl mandelmjöl. 1 tsk vaniljpulver. 1/2 krm stevia. Om man vill göra en mindre kaka kan man dela receptet på 4 delar och använda en springform på 12 cm i stället för en stor på 28 cm, vilket jag gjorde
Jag behövde använda de 5 äggvitor som blev över sedan jag gjort min lyxiga vaniljsås, och eftersom jag skulle ha ett gäng gäster på lunch tänkte jag att några goda lågkolhydratkex till osten kunde vara en bra idé. 1 dl solroskärnor. 1 dl solroskärnor