Istället för kolasås och glass gjorde jag en öppen version av skånsk äpplekaka med vaniljsås (ok, på vissa bilder kan man ju tro att det är vaniljsås med äpplen som serveras men det är gott med vaniljsås
tjockt, och rör ner den i vaniljsåsen. Jag gjorde en vaniljsås till som är supergod. Vanligt sukrin smälter inte, och då blir det en kristallig vaniljkräm som knastrar mellan tänderna
Mycket vanilj att de svarta prickarna verkligen syns ordentligt och perfekt i konsistensen - inte allt för lös men ändå inte så tjock som vaniljkräm är
Att göra sin egen vaniljsås är faktiskt inte alls särskilt krångligt och det lilla extra besväret jämfört med att blanda fabrikspulver med mjölk är väl värt det när man smakar
Ja här var jag lat än en gång och kokade inte egen vaniljsås. Den ena var med färska jordgubbar och lemoncurd, och den andra var med päronmousse ochvaniljkräm
Blanda grädden med vaniljsåsen. Jordgubb, rabarber, vanilj och en gnutta kardemumma. Ta av från plattan och vispa kompotten så att det blir som en kräm
Mängden potatismjöl kan med fördel regleras, beroende på om det är en vaniljsås till blåbärspajen du önskar, eller en lite tjockare variant för fyllning av något vetbrödsbak, exempelvis