Jo man tittar i fruktkorgen och hittar nektariner, man tittar i frysen och hittar jordgubbar, man tittar i kylen och hittar smör, man tittar i skafferiet och hittar mjöl och socker och en tetra med vaniljsås, saken är klart på med ugnen och börja laga en härlig smulpaj
Servera med glass eller vaniljsås. Dela nektarinerna i bitar. 2 st nektariner. Blanda mjöl, socker och vaniljsocker och finfördela smöret i blandningen
Vi åt Tofuline sojaglass till, men andra alternativ är grädde, havregrädde eller vaniljsås. Rena rama hälsoefterrätten, precis som de ugnsbakade nektarinerna häromsistens
Vi hade ett smaktest av Ekströms båda vaniljsåser och den med grädde fick alla rösterna här hemma men skillnaden i smak var, i ärlighetens namn, inte så stor
Kärna ur nektarinerna och skär dem i tunna klyftor. 2 nektariner eller persikor. Ugn 200°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter
Servera gärna med hemkokt vaniljsås eller råkräm. Låta svalna och servera med vaniljsås eller råkräm. 1/2 dl mjöl- 1/2 dl ljust muscovadosocker- 2-3 ganska stora persikor eller nektariner. 2-3 ganska stora persikor eller nektariner