Klicka ut i muffinsformar, helst stora. Vaniljkräm. Vispa ägg och socker pösigt. Häll mjölk och mjöl i äggsmeten och koka upp, och koka sen på svag värme tills det tjocknar
Äppelmuffins med vaniljsås. Vaniljsås. Medan muffinsen är i ugnen gör du vaniljsåsen. Kyl av en stund för att göra vaniljsåsen lite krämigare i konsistensen
Självklart kan man smaksätta det om man vill, med lite äpplen och kanel, en bit dumle, en klick vaniljsås eller vad man nu känner för – men de är också ljuvliga precis som de är
1,5 dl rismjölk (eller grädde, vaniljsås). Skopa upp smeten med en glassskopa i muffinsformar och grädda i ugnen på 180 grader cirka 20 minuter. 1,5 dl rismjölk (eller grädde, vaniljsås)
Vi åt våra som de var men det skulle nog vara gott med en kula vaniljglass eller lite vaniljsås. Sedan viker du över botten och rullar ihop dem och lägger i en muffinsform
Servera pajen med vaniljsås. Fyll varje muffinsform till 2/3 med smet. Visst är det ändå en viss känsla att kunna ta vara på och laga något ätbart av det man lagt ner lite extra kärlek och besvär på att odla själv
Servera dem som de är, med lösvispad grädde, vaniljsås eller glass. Ställ muffinsformar på en plåt eller ännu hellre – ställ dem i en muffinsplåt, som du ser på bilden
Till det blev det hemmagjord vaniljsås. muffinsformarna på en plåt. Recept på hemmagjord vaniljsås. Nu har du en enkel och supergod hemmafixad vaniljsås