Gott med vaniljsås, glass eller grädde till. Riv mandelmassa och blanda med äggen. 100 g mandelmassa. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter
ex vaniljsås, vaniljglass eller supergod glasskräm. Igår ville jag prova lite nya smaker och det blev en rabarberpaj med mandelmassa, en favoritingrediens som jag varje år tänker att jag ska ha med vid lussebullsbaket och göra längder utav saffransdegen och ha på just mandelmassa, och lite kardemumma hämtat från ett recept ur Vår bästa mat
8-10 100 g mandelmassa 125 g rumsvarmt smör ( extra till formen) 3/4 dl strösocker 1 dl vetemjöl 1 tsk finrivet citronskal 2 krm flingsalt 2 dl havregryn 500 g rabarber 1 msk majsstärkelse Till servering grädde eller vaniljsås Lägg till i inköpslistan
Servera med glass, vaniljsås eller grädde. Den goda mandelmassan gör pajen härligt saftig och god. Blanda ihop mandelmassan, äggen, mjölken samt sockret och kardemumman
Finfördela smör, havregryn, vetemjöl och mandelmassa till en grynig massa. 100 g mandelmassa, grovriven. Servera med vaniljsås ca 400 g jordgubbar. 100 g mandelmassa
Pudra lite florsocker över och servera som de är eller med lite vaniljsås. 75-100 g mandelmassa. Mosa ihop smör, mandelmassa och kanel ca 1 tsk och 1/2 tsk kardemumma. 75-100 g mandelmassa