Tänkte det var dags för en dessert. Denna smarriga gjorde jag i fredags. Med äkta vanilj blir smaken fantastisk och härliga jordgubbar från i somras får en att minnas juni/juli och drömma tillbaka
Det här receptet hittade jag bland mina urklipp från ICAs kundtidning Buffé. Vi åt parfaiten som dessert på julafton och vi tyckte alla att den var jättegod
med finhackad choklad. Den här efterrätten är gjord i ett nafs. Vispa, vispa, hacka - rör ihop. Du kan smaksätta den med vad du vill, i vilken mängd du vill
Medan jag väntade att fisksoppan skulle koka upp tillredde jag en vaniljparfait med hallonsås. Och med fisksoppa som lunch kan det passa utsökt att servera kaffe och vaniljparfait som efterrätt
Vaniljparfait. Vaniljparfait. Klyv vaniljstången längs med och skrapa ur kornen inuti. Vispa äggulor, vaniljsocker, vaniljkornen och strösockret vitt och pösigt
Jag gjorde ett grundrecept till Vaniljparfait. Vaniljparfait 3 Ekologiska Äggulor 1 msk Råsocker eller Björksocker Ekologiskt Vaniljpulver 2 dl Grädde Vispa grädden i en bunke