En krämig vaniljpannacotta går alltid hem men det som gör den så extra god är de karamelliserade äpplena på toppen som jag stekt på låg värme med smör, kanel och råsocker
Haha SUPERGOD blev pannacottan som är anpassad efter vegetarianer (dock inte veganer) eller för personer som inte äter riktig gelatin, den blir lika god som vanlig pannacotta, och detta är speciellt en hit för en person som tycker om smörkolasås Vilket jag själv inte är så förtjust i utan ska nästa gång värma en burk dulce de leche och ringla över
VANILJPANNACOTTA MED SMÖRKOLASÅS & HAVSSALT. I helgen serverade jag den utan salt eftersom en av efterrätterna faktiskt var brownie med havssalt och då kändes salt till smörkolasåsen som "kaka på kaka"
Efter lite letande så fastnade jag för vaniljpannacotta med blåbärskompott och havrecrunch. Recept Vaniljpannacotta med blåbärskompott och havrecrunch, 4 pers. Blåbärskompott 175 g blåbär0,75 g råsocker1/2 gelatinblad (blötlagt enligt förpackningen)Vaniljpannacotta4 dl grädde0,5 dl råsocker1/2 vaniljstång, urskrapad2,5 gelatinblad (blötlagt enligt förpackningen)Havrecrunch0,75 dl havregryn1 msk råsocker1 msk smör1 krm kanelGör så här. Smält smöret i en panna8. 1 msk smör
Tillsätt smör, socker och salt. Smöra formarna. 180 gram mycket mjukt smör. ca 20 gram smör att smörja formarna med. 180 gram mycket mjukt smör. ca 20 gram smör att smörja formarna med
smör att steka i. Vaniljpannacotta med yoghurt. smör att steka i. LC-lasagne. lasagneplattor av färskostpasta (recept här), klipp till lagom stora plattor
Vaniljpannacotta med vit choklad. Mixa kakorna och blanda med smält smör. Smält smöret. Blanda i smöret. Smält smöret, rör ut chokladen i det och blanda i
Vaniljpannacotta. Tillsammans med mängder av ägg, ostar, smör, lax, räkor, lamm och annat som hör Påsken till, blir det inte så höga kolhydratvärden på det stora hela