Vaniljpäron recept

Vaniljpäron med örter

Vaniljpäron med örter

Anna Bergenström är ju som ni vet lite av en favorit bland kokboksförfattare hos mig och när hon kommer ut med en ny bok går jag och suktar
Vaniljpäron med maräng

Vaniljpäron med maräng

VANILJPÄRON MED MARÄNG. 6 personer. Maräng. 3 äggvitor. 6 msk socker. Vaniljkräm. 1½ dl mjölk. 1½ dl kaffegrädde. 3 äggulor
Vaniljpäron

Vaniljpäron

De brukar räcka till några burkar marmelad, några burkar vaniljpäron och en exklusiv burk saffranspäron som vi sparar till julafton
Smarrig kolasås till glass

Smarrig kolasås till glass

Om du vill ha en ännu godare och lyxigare dessert kan du servera inlagda vaniljpäron till kolasåsen och glassen
Perfekt mat för småhungriga magar

Perfekt mat för småhungriga magar

Ni vet när vi var i Örebro och var på Ingeborgs och käkade en varm rödbetssallad med vaniljpäron, chevré och valnötter, som var galet god, tänkte jag direkt att det här måste jag fixa hemma
Gårdagens desserter

Gårdagens desserter

Inlagda vaniljpäron med toffiemousse och salt caramellsås. 26 Dec. 14. 34. Gårdagens desserter. 0kommentarer. Hade lite middagsgäster och bjöd bland annat på dessa tre små desserter
Päron med vanilj och hasselnötskräm

Päron med vanilj och hasselnötskräm

Skala, kärna ur och skär päronen i klyftor. Dela vaniljstången på längden. Koka upp vatten, vaniljstång, socker och vin och låt lagen koka ca 3 min
Lax med feta och timjan

Lax med feta och timjan

Middagen intogs på Ingeborgs här i Örebro och vi åt favoritsalladen med rödbetor, valnötter, gratinerad getost, serrano, hallonvinägrett och vaniljpäron

Vaniljpäron med ingefärscreme fraiche

1. Skala päronen men låt skaften sitta kvar. lägg päronen i en trång gryta. 2. Skär upp vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg dem tillsammans med vatten och socker i grytan
Desserter under utveckling

Desserter under utveckling

Vaniljpäron med rosenskumKombinationen vanilj, päron och rosenvatten är underbar. Det var länge sedan jag skrev ett blogginlägg

Vaniljpäron med gräddklick

Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna. Krossa dem lätt på ett skärbräde med ett knivblad. Snitta vaniljstången och skrapa ut fröna