Förra helgen bjöd jag in tjejkompisarna för en storslagen brunch, och en av favoriterna var denna banansmulpaj som var serverad i glas med "yoghurt-vaniljkräm", carob-sås och hasselnötter
(Passa dig dock för att vara borta för länge från bananstekningen då sirapen lätt bränns) Blanda samman philadelphiaost, turkisk yoghurt, florsocker samt vaniljsocker
För ungefär tre månader sedan när min guddotter fyllde tre år bakade jag en BarbieTårta , det blev två lager med jordgubbsmousse och ett lager med en variant på vaniljkräm
Vaniljkräm. Vispa vaniljkrämen och apelsingelén kraftigt och vispa grädden. Häll i lite yoghurt, ca 2 msk, så att kakaon löser sig (tar du för mycket yoghurt blir det bara 'kakaodroppar' i yoghurten istället för en tjock slät chokladmassa). Ca 3 msk yoghurt
Snabbullar med vaniljkräm, 12 stora Ingredienser 7,5 dl vetemjöl 1,5 dl socker 2 tsk kanel 2 tsk vaniljsocker 4 tsk bakpulver 150 gram smör 3,5 dl filmjölk/naturell yoghurt Övrigt Vaniljkräm (blanda ihop mjölk å marsanpulver till rätt tjock konsistens, det behövs ca 2 dl kräm) Pärlsocker Smör till formen Gör såhär 1. Gör en liten grop i varje bulle å fyll upp med vaniljkräm 6
Det blev tårtbottnar med kardemumma, en bärmousse med hallon och björnbär samt vaniljkräm. Detta toppade jag med en fräsch grädde blandat med turkiskyoghurt och rivet citronskal
När krämen är kall vispar du grädden hårt och blandar försiktigt med vaniljkrämen. Jag valde att göra en glasstårta och för att göra denna lite fräschare så gjorde jag min otroligt goda frozen yoghurt glass med jordgubb och fyllde sedan på med vaniljglassen