Mannen vill ha den hemmagjorda mandelmassan men sönerna föredrar vaniljkräm. Blanda mandelmjölet med fiberhusk, kardemumma, ev sötningsmedel och bakpulver i en skål
Vaniljkräm. Denna tårta är inspirerad från ett recept på marängtårta i kokboken Bakglädje med LCHFMarängtårta 8-bitarsMarängbottnar 2stycken runda4st äggvitor (spara gulorna i en skål för vaniljkrämen)3droppar ättikasprit3msk sötrix eller sukrinOlja till bakplåtspappretVispa vitorna med ättikaspriten till ett hårt skum. Vaniljkräm till tårtan4st ägg gulor3msk sötrix eller sukrin1dl grädde0. Tårtan2st marängbottnarVaniljkrämSockerfri hallonsylt3dl gräddeFärska hallonTa den ena marängbotten och bre över hallonsylt och sedan vaniljkrämen
Vaniljkräm (se nedan). Rör i sötningsmedel och lägg upp smeten på oljat bakplåtspapper. Ta den ena marängbotten och bre över hallonsylt och sedan vaniljkrämen
Vaniljkräm (vegetabilisk olja, vassle/myseprotein, skummjölkspulver, dextros, socker, sötningsmedel. Blanda ihop ingredienserna till vaniljkrämen med en stavmixer
Smaksätt med sötningsmedel och vaniljsocker. 1-2 msk strö sötningsmedel. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta nötterna i en torr, het stekpanna tills skalen börjar spricka
Vispa äggvitan till hårt skum, vispa i sockret och blanda sedan vinet och vaniljkrämen. Smaksätt kesellan med lite citronsaft och eventuellt med sötningsmedel och lägg en matsked på varje portion