Och den här krispiga marängbakelsen med len vaniljkräm, fluffig grädde och färska bär lchf. Vaniljkrämen får man passa ordentligt, den får absolut inte koka för länge för då blir det äggröra av hela klabbet och det vill man inte
Jag har samma grundrecept i alla ljusa muffins och sedan fyller jag med olika bär, choklad, kryddor som kardemumma och kanel eller som här med vaniljkräm, bäroch choklad
Knyt ett band runt och dekorera med de färska bären, tänk på att skära med kniv genom chokladkanten vid servering annars förstörs den lätt, men sen är det bara att njuta
De blir kanske inte lika krispiga och frasiga som vanliga våflor men de är supergoda, framförallt tillsammans med lite frukt eller bär samt proteinfluff eller keso/kesella
Tyvärr är terrinen inte speciellt lchf-vänlig (om du inte gör endast på mörk choklad), men jag gjorde vaniljkrämenoch nöt och frökrispet utan socker (använde honung och sukrin melis) och serverade det med en hel hög björnbär, ljuvligt gott det med
Ett ångkokat degknyte som fylls med sylt och toppas med vaniljkräm samt vallmofrön. När jag scoutade runt på nätet efter information om Germknödel fick jag också fram att man på många ställen serverade den med vaniljkräm
Tartletter fyllda med vaniljkrämochbär är för mig Frankrike. Vaniljkräm. Hallon eller valfria bär. Man kan alltid hitta de bakverken inne på caféer och bagerier i det landet