En fast vaniljkräm/mousse som passar ypperligt vid tårtbak. Vispa grädden (den ska vara fast, inte hård), vänd samman med den kalla vaniljkrämen (sila ytterligare en gång genom finkornig sil om du anser krävs)
Bre först på vaniljkrämen, sen chokladmoussen. Vaniljkräm - Marsán liten portion. Den här gången använde jag mig av färdiga mousser vilket förstärkte "enkelheten"
Den smakar som glass en varm sommar och de består av en del vaniljkräm, en del hallonmousse och en del hallonkompott som man blandar ihop i en härlig symbios
Självklart kan man göra egen vaniljkräm men har man bråttom funkar det med pulver också. Eftersom jag hade lite överbliven blåbärspure hemma, gjorde en blåbärsmousse häromvecka och sparade hälften av puren i frysen
Jordgubbstårta med vaniljkräm, mynta, lime och jordgubbar. Fraisier med flädermousse. Att göra mousse är alltid lite joxigt, men annars ser denna franska gâteau mer avancerad ut än vad den faktiskt är
För ungefär tre månader sedan när min guddotter fyllde tre år bakade jag en BarbieTårta , det blev två lager med jordgubbsmousse och ett lager med en variant på vaniljkräm
Det första lagret fyller man med vaniljkräm, de andra lagret med jordgubbssylt. Igår gjorde jag två tårtor, en för de större barnen (Choklad och passionsmoussetårta) och för de mindre
Lägg på vaniljkräm, och moussen på samma botten. Ekströms Mango/Passionsmousse ca 2dl. 2dl vaniljkräm. Ekströms Mango/Passionsmousse ca 2dl. 2dl vaniljkräm
Blanda vaniljkräm (jag använde vanlig Ekströms) och vispad vispgrädde. Päronmousse. Ställ svalt i kylen ett par timmar så att den stelnar till en mousse