Vaniljkräm. 2 msk mandelmjöl. 2 msk mandelmjöl. Snart helg och dessutom löning idag, wohoo. Denna helg kommer det bli storhandling, börjar bli tomt i kylskåpet och skafferiet nu
Macarons var ju jättepoppis ett tag och det bloggades flitigt om dem, nu känns det som de glömts bort lite och själv var det längesedan jag bakade de sist, här är en variant fylld med vaniljkräm och hallon
vaniljkräm60 g äggula [4 st] 85 g strösocker [1 dl] 25 g majsstärkelse [0,5 dl] 1 vaniljstång 300 g mjölk [3 dl] 25 g osaltat smör. Fyllning120 g strösocker [1,4 dl] 200 g mandelmjöl 150 g smör, rumstemperatur 10 g vaniljsocker [1 msk] 200 g blåbärssylt (av bra kvalitet)
När jag började baka macarons var det svårt att få tag på mandelmjöl,man fick mala eget etfer att ha skållat och skalat mandlar, nu finns de ju i vanliga mataffärer, himla smidigt
vaniljkräm (se recept nedan). Vaniljkräm. Vaniljkräm. 2) Smöra och bröa en springform på ca 22 cm i diameter (jag använde mandelmjöl. 3) Gör vaniljkrämen (se nedan). 2) Bre på vaniljkrämen. 5) Lägg på den sista tårtbottnen och sedan hade jag på ett tunt lager vaniljkräm för jag hade så mycket över och för att krämen blev så galet god. 1) Sätt ugnen på 175 grader 2) Smöra och bröa en springform på ca 22 cm i diameter (jag använde mandelmjöl
Servera gärna med en makalöst god vaniljkräm/sås, recept på det hittar du här i detta inlägget. Servera gärna med en makalöst god vaniljkräm/sås, recept på det hittar du här i detta inlägget
Första lagret kan man ha mosade hallon på och på den andra lagret kan man ha vaniljkräm. Mixa sötmandel till mandelmjöl och blanda ner i smör-gräddeblandningen
en god vaniljkräm, hemgjord eller färdigköpt. lika mängd urtaget, smulat inkråm och mandelmjöl (hemgjort eller färdigköpt), samt florsocker efter smak och lite mjölk att binda ihop massan med
Vaniljkräm. Fortsätt sedan med vaniljkrämen. 50 g mandelmjöl / 50 g florsocker / 0,5 dl strösocker / 50 g rumstempererat smör / 1 msk vatten. Klicka på ca 1 msk vaniljkräm i mitten. 50 g mandelmjöl