Pensla med ägg över hela bullen och strö pärlsocker runt om på vetedegen. Kavla ut varje del till en rektangulär platta och bred ut hälften av fyllningen över hela plattan
salt, ägg och hälften av mjölet med jästblandningen. Redan förra helgen så tjuvstartade jag med julbaket och först i år blev dessa fina Saffransbullar med hemmagjord vaniljkräm
Ytterst viktigt att du rör kraftigt i krämen under hela tiden du kokar den på spisen annars finns det risk att den fastnar och bränns i botten på kastrullen
Det är ett fenomen jag ofta stöter på, att man äter bra i veckorna men sedan helt tappar rutinerna på helgerna och "unnar" sig onyttigheter under hela helgen
Tyckte verkligen synd om alla fina ungdomar som hade lag timmar på att klä upp sig i kostym och söta klänningar och fixat lockar i håret och smink och hela baletten
Ställ kastrullen på medelhög värme och rör om hela tiden till krämen börjar tjockna, detta. Separera äggulorna från äggvitorna och lägg dem i en liten kastrull
Låt den för allt i världen inte koka eller brännas i botten, utan håll koll på den hela tiden. Blanda smör och socker och rör sedan i äggen, ett åt gången
Lägg i en form med bakplåtspapper. Vaniljkräm. Tillsätt salt, kardemumma, socker och ägg. Gör vaniljkrämen genom att vispa ihop alla ingredienser i en kastrull
Jag dekorerade med mina vita chokladstjärnor och serverade hela härligheten med vaniljglass. Men jag som älskar att lägga en egen tvist på ursprungsrecept har också gjort väldigt många olika varianter på kladdkakor