Och sist på med geléet över frukten. Ställ tårtan kallt tills geléet stelnat. )Ingredienser4 ägg2 dl socker1 dl vetemjöl1 1/2 tsk bakpulverFyllning 11 dl hallonsyltFyllning 2 VaniljkrämGarneringFrukt30 g nötspånGör gelé enl. På det andra lagret bred på 2/3 av vaniljkrämen
Börja med att koka vaniljkrämen, eftersom denna bör svalna en stund. Sedan ska geléblandningen svalna. Snabbast går det om du ställer kastrullen en stund i frysen, men var då noggrann med att det inte står för länge, för då måste du värma lite på gelén igen
Ös gelén över frukten och låt tårtan stå svalt så att gelén stelnar. Kör samman mjöl, smör och strösocker till en smulig massa i matberedaren med kniven monterad
Värm geléet på svag värme i kastrull så det blir rinnande. När halva tiden gått, gör en fördjupning i varje bulle och klicka en matsked vaniljkräm i hålet
Rör till en slät glasyr och bred över gelén. 12 1/2 dl vaniljkräm . 13 tsk röd vinbärsgelé. 1Gör vaniljkrämen, vispa grädden och blanda ner lite vispgrädde i vaniljkrämen. 1Smält gelén i mikron och bred eller pensla på ett tunt lager
Vispa vaniljkrämen och apelsingelén kraftigt och vispa grädden. Vaniljkräm. Apelsingelé. Skär du den i tre delar, stryk ut kräm på ena 'våningen' och gelé på andra, annars stryker du ut båda på samma 'våning'
Skeda geléet över bären och spritsa grädde i ovankanten på tårtan runt bären. Gelé. Blanda vaniljkrämen enligt receptet på förpackningen och rör ner ca 1½ dl av den vispade grädden. 2 dl vaniljkräm
Kesella vanilj är en utmärkt genväg om du inte vill göra din egen vaniljkräm. Smält äppelgelén på svag värme på spisen, låt den svalna lite och pensla därefter över gelén över bären, låt stelna