Solsidan och Saffransbutterkaka med mandel, apelsin, vaniljkräm. Även vaniljkrämen gjorde jag mjölkfri och använde havremjölk i stället för standardmjölk
Det här är en variant med kardemumma och vaniljkräm som är gudomligt goda. Vispa ihop alla ingredienser till vaniljkrämen utom vaniljsockret i en kastrull
Vaniljkrämen gör du som följer. 2 tsk saft av en apelsin. Vaniljkrämen 112 kcal. 2 tsk saft av en apelsin. En nygammal goding att tipsa om nu när vi lever lite nyttigare (eller ni som gör det)
Eller så blandar man ner ovispad grädde i den färdiga vaniljkrämen och. Vispa försiktigt ihop till en jämn smet med en handvisp, och tillsätt även apelsinskalet
Eller så blandar man ner ovispad grädde i den färdiga vaniljkrämen och vispar till önskad konsistens, det provade jag sist jag gjorde glasskrämen och tycker det är det enklaste sättet att göra glasskrämen på
Här toppas botten med kvarg, grädde och apelsin men den går ju att toppas med vad som helst, t ex kolakräm eller vaniljkräm och andra frukter och bär som man är sugen på eller som är i säsong