Vaniljinkokta rabarbern. )15 tarteletter15 st aluminiumformar 7cm60 g mandelmassa½ krm salt60 g smör1 st äggula2 dl vetemjölChokladfyllning200 g mörk choklad (tex marabous)25 g smör3 vitor0,75 dl strösocker3 st äggulorLite florsocker till dekorationVaniljinkokta rabarbern med jordgubbar400 g rabarber3 dl socker3 dl vatten1 vaniljstång2 msk citronsaft500 g jordgubbarPepparmintsgrädde2 dl grädde1 msk strösockernågra droppar pepparmintsolja efter tycke och smakUgn
På listan finns vaniljhjärtan, vaniljinkokta plommon, vaniljbavaroise, mycket vaniljsglass, vaniljsessens, hummer med vaniljsmörsås, crème brûlée och äppelmos med vaniljsmak
Koka upp vatten, socker, vanilj, kanel och citronskal. Tillsätt sedan plommon. Låt koka på svag värme tills de är mjuka, vilket tar ca 3-10 minuter beroende hur mogna plommonen är
Ingredienser vaniljinkokta päron. Dress me. Dressing. All dolled up. päron - fasta i köttet, citron, vatten, råsocker & vaniljstångSkala päron, lägg i vattenbad med citron, koka upp sockerlagen, låt päronen koka mjukaServera med rostade pecannötter, vaniljglass & lönnsirap