Vaniljglass med creme fraiche recept

Blåbärspaj med Creme fraiche

Blåbärspaj med Creme fraiche

Servera med iskall vaniljglass eller vaniljsås. Blanda cremefraiche, socker, vanilj och ägg i en bunke
Ananaspaj med vaniljglass

Ananaspaj med vaniljglass

Tillsätt vaniljsocker, florsocker, cremé fraiche och ägget, blanda ihop väl. Ta ur pajerna ur formarna och lägg upp dem på tallrikar tillsammans med lite vaniljglass
Ananaspaj

Ananaspaj

Servera pajen ljummen medvaniljglass. Smält smöret och häll över i en bunke tillsammans med mjöl, socker och bakpulver
Ananaspaj

Ananaspaj

Servera pajen medvaniljglass. Blanda med socker, mjöl och bakpulver. 2 dl crème fraiche. 2 dl crème fraiche
Björnbärspaj

Björnbärspaj

Servera tillsammans medvaniljglass. Vanligtvis bakas den med annanas, men det går minst lika bra med björnbär
Krämig blåbärspaj

Krämig blåbärspaj

Servera pajen med grädde, vaniljsås eller en god vaniljglass. Häll smeten i en pajform och tryck ut den med en sked
Glutenfri ananaspaj

Glutenfri ananaspaj

Servera pajen kall eller ljummen medvaniljglass eller vaniljvisp. Cremefraiche ger en frisk syrlighet och gör att pajen inte blir riktigt lika söt som andra dessertpajer kan vara
Nytt recept: Krämig blåbärspaj

Nytt recept: Krämig blåbärspaj

Servera ljummen eller kall gärna med vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass. Mät upp crème fraiche, ägg och strösocker i en annan bunke och vispa för hand eller med elvisp på lägsta hastighet till en jämn smet
Mandelgratinerade persikor

Mandelgratinerade persikor

Serveras nygräddade medvaniljglass. vaniljglass. Vispa i finriven bittermandel, crème fraiche, mjöl och vaniljsocker
Klassisk ananaspaj

Klassisk ananaspaj

Låt svalna före servering, och servera sedan gärna ljummen, exempelvis tillsammans med en skopa vaniljglass
Ananaspaj med glass

Ananaspaj med glass

En riktigt enkel och god paj som gör sig bäst när den är nygräddad tillsammans med lite vaniljglass. Servera gärna medvaniljglass
Krämig blåbärspaj

Krämig blåbärspaj

Jag föredrar att äta den här pajen kall utan någonting till, men om du vill kan du servera den ljummen med en klick vispad grädde eller vaniljglass
Ananas paj

Ananas paj

Serveras med vispad grädde eller vaniljglass. Rör ihop ägget, cremefraiche, socker och vaniljsocker. 150 gr smör1 dl socker3 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 ägg2 dl lätt cremefraiche1 tsk vaniljsocker500 gr avrunnen krossad ananasYtterligare 1 dl sockerSätt ugnen på 175 grader. 2 dl lätt cremefraiche
Päronpaj med kolagrädde

Päronpaj med kolagrädde

Eller så serverar man vispgrädde utan kolasås eller vaniljglass till. Blanda cremefraiche, socker, ägg och vaniljsocker i en skål

70-talsmiddag

Servera sedan tillsammans med vispad grädde eller vaniljglass. Vispa grädden och blanda med crème fraiche och chilisås